Neveléstudományi Doktori Program - Bemutatkozás

Debreceni Egyetem Neveléstudományi  Doktori Program

A 21. századra az oktatásügy folyamatainak összefüggésrendszere kitágult, komplexitása megsokszorozódott, a neveléstudomány hatóköre a vizsgálatok diszciplináris, tematikus és térbeli kereteit tekintve túllépett az osztálytermi folyamatokon. Az oktatási rendszerek dinamikusan növekednek, egyre több társadalmi és életkori csoportot érnek el, ráadásul szervezetileg is igen sokszínűvé válnak. A program azoknak szól, akiket az oktatás, nevelés, szakképzés és művelődés mai problémái foglalkoztatnak.

A magyar kultúra mélyen ágyazódik Közép-Európába. A térség oktatása és kultúrája hidat jelent Nyugat és Kelet között. A program különös fontosságot tulajdonít a nemzetközi össze-hasonlításoknak, és figyelmét elsősorban Közép-Európa szélesebb perspektívából szemlélt oktatásügyére és művelődésére fordítja. 

A doktori programban való részvétel a kutatói, tanári és oktatói pálya jelentős állomása. Nem csupán a többciklusú felsőoktatásban elérhető legmagasabb szintű egyetemi végzettséget szerzik meg a doktoranduszok, hanem a képzés folyamán oktatási és kutatóintézeti gyakorlatot szerezhetnek, ami fontos lépés nemcsak a felsőoktatói pálya felé, hanem a dinamikusan fejlődő nemzetközi és hazai intézményhálózattal rendelkező oktatásügy különböző intézményei felé.

Legutóbbi frissítés: 2023. 07. 04. 13:47