Jelentkezési feltételek

  • Képzettség: elsősorban neveléstudomány, andragógia, szociálpedagógia, gyógypedagógia vagy középiskolai tanárszakos mesterfokozat illetve egyetemi szintű végzettség, emellett oktatáskutatás tekintetében releváns foglalkozó bölcsész- vagy társadalomtudományi mesterfokozat, illetve egyetemi szintű végzettség. 
  • Egy legalább középfokú (B2 szintű) komplex nyelvtudás igazolása a tudomány műveléséhez szükséges valamelyik idegen nyelvből, a doktori iskolai rendelkezése szerint. (Az angol nyelvvizsga előnyt jelent.) E feltételt a határon túli jelentkezőknél kiváltja a nem magyar nyelvű felsőoktatási képzést lezáró diploma. 
  • Legalább egy tudományos publikáció (könyvfejezet, tanulmány szerkesztett kötetben vagy folyóiratcikk országosan elismert szakfolyóiratban). Az elfogadott folyóiratok listája az MTA honlapján érhető el: http://mta.hu/doktori-tanacs/a-ii-osztaly-doktori-kovetelmenyrendszere-105379. A publikáció fénymásolatát vagy a közlésre elfogadott publikációról szóló igazolást a felvételin kérjük bemutatni. 
  • A program valamely témavezetőjével egyeztetett téma 10 oldalas, szakirodalmi hivatkozásokkal ellátott kutatási terve. A kutatási terv elkészítéséhez segítséget nyújtó felvételi előkészítő alkalmakon ajánljuk a részvételt. Az előkészítőre a programtitkárnál lehet jelentkezni. A kutatási tervben szükséges vázolni a kutatás koncepcióját, ki kell térni a kutatandó téma tudományos jelentőségére, újszerűségére, a témával kapcsolatos, eddigi kutatási eredményekre, valamint az alkalmazni kívánt módszerekre és várható eredményekre.
     

Kérdéseivel forduljon bizalommal a program titkárához, Csók Cintiához.

Legutóbbi frissítés: 2023. 10. 02. 13:24