Jelentkezési feltételek

A jelentkezéshez a következő alapképzettségeket fogadjuk el: elsősorban neveléstudomány, andragógia, középiskolai tanárszakos mesterfokozat/egyetemi szintű végzettség, emellett témaválasztástól függően szociológia, szociálpolitika, kommunikáció és médiatudomány, pszchológia, kulturális antropológia mesterfoko-zat/egyetemi szintű végzettség.

A jelentkezőtől egy kutatási tervet várunk a program valamely témakiírójával való egyeztetés alapján. A felvétel nyelvi feltétele: angol, német vagy francia komplex („C”) típusú középfokú nyelvvizsga. A fenti nyelvek egyikén olvasni és beszélni szükséges a doktori tanulmányokhoz, de a nyelvvizsga bizonyítvány helyett külföldi jelentkezőknél elfogadható a idegen nyelven végzett felsőoktatási képzést lezáró diploma. 

A képzés feltétele továbbá legalább egy tudományos publikáció (könyvfejezet, tanulmány szerkesztett kötetben vagy folyóiratcikk országosan elismert szakfolyóiratban). A doktori képzés ösztöndíjas és önköltséges formában is végezhető. 

  • Kérdéseivel forduljon bizalommal a program titkárához, .

Frissítés dátuma: 2020.10.07.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.